Tietoa meistä

Anja Pesola Oy on verhotarvikkeiden tukkuliike, valmistaja ja maahantuoja. Yritys sijaitsee Helsingissä Malmin lentokentän välittömässä läheisyydessä. Toimitamme tuotteitamme ympäri Suomea ja eri puolille Eurooppaa.

Yrityksen perusti isoisämme diplomi-insinööri Jorma Pesola vuonna 1957 yhdessä vaimonsa Anjan kanssa. Jorma toi diplomi-insinöörinä teknisen osaamisen yritykseen ja tuolloin alettiin valmistamaan erilaisia muoviosia huonekaluteollisuuden ja autoteollisuuden käyttöön. Jorma myös suunnitteli ensimmäiset verhokoukut Suomessa. Osaan hänen suunnitelmistaan haettiin tuolloin myös patentti.

Jorma Pesolan varhaisen poismenon jälkeen 70-luvun loppupuolella, yrityksen vetäjäksi asettui perheen toinen sukupolvi. 80-luvun puolivälissä tuotevalikoimaa laajennettiin voimakkaasti ja tuotevalikoimassa siirryttiin enemmän sisustuksen puolelle. Mukaan tulivat verhokiskot, verhotangot ja verhonauhat, mutta vanhat tuotteet säilytettiin tuotevalikoimassa.

2011 vuoden alussa Anja Pesola Oy:n omistus siirtyi kolmannelle sukupolvelle. Tuolloin yrityksen vetovastuussa aloittivat siskokset Taru ja Sarlotta.  Valmistamme edelleen muovisia verhokoukkuja ja muita muoviosia itse ja käytämme myös isoisämme perintönä saamiamme muovityökaluja. Myös isämme Pekka on jatkanut isänsä jalanjäljissä ja valikoimassamme on myös hänen suunnittelemiaan tuotteita. Meillä on myös omat työkalut alumiinisten verhokiskojen valmistamiseen ja teetämme alumiinisia verhokiskoja Suomessa.

Valikoimastamme löydät kaiken tarvittavan verhojen ripustamiseen niin yksityiskoteihin kuin julkitiloihin. Näiden vuosikymmenien aikana olemme toimittaneet tuotteitamme useisiin hotelleihin, kouluihin, sairaaloihin, toimistotiloihin, risteilyaluksiin, yksityiskoteihin ja entisöintikohteisiin.

Yrityksellemme on myönnetty suomalainen Avainlippu.

Vastuullisuus on meille tärkeää. Kun teemme tuotteita määrämittaan meille jää aina jonkin verran ns. hukkaa. Tämä hukka kierrätetään niin, että alumiini sulatetaan ja se käytetään uuden alumiinin valmistukseen. Uuden alumiinin valmistuksessa käytetään aina vähintään 25% kierrätysmateriaalia.

Kierrätämme myös messinkisistä, ruostumattomista teräs verhotangoista ja rautaista verhotangoista ylijäävät osat. Myös pakkausmateriaali kierrätetään - emme hanki tuotteiden lähettämistä varten erikseen pahvilaatikoita vaan käytämme pahvilaatikoita tuotteiden varastoinnissa ja sitä mukaa, kun laatikoita tyhjenee ne joko käytetään uudelleen varastointiin tai lähetysten toimittamisessa asiakkaalle.

Tuotevalikoimamme ECO-verhokiskot on valmistettu min. 50% kierrätysalumiinista ja niiden laskennallinen hiilijalanjälki on 2.3 kg per kg.